Det är mycket att ta in vid en flytt till ett nytt område, därför har vi samlat en del information om är bra att ha nära till hands som ny medlem i bostadsrättsföreningen.

Har du några frågor så skickar du dem enkelt till styrelsen genom formuläret längst ned på den här sidan. Läs även mer om trivselgruppen som kan visa dig runt i huset och i området.

Vi önskar dig en glad inflytt!
/ Styrelsen

Avgift till föreningen

Som nybliven bostadsrättsinnehavare bör du se till att du har fått inbetalningsavier för att betala avgiften från tidigare innehavare. Nya avier för kommande månader kommer därefter skickas ut till dig från vår förvaltare Nabo.

För att slippa aviseringsavgiften kan du beställa avier via e-post istället för via papper. Du kan även anmäla betalning via eFaktura eller autogiro.

Försäkring

Du måste säkerställa att du har tillräcklig försäkring, det vill säga ett särskildt bostadsrättstillägg som du måste ha förutom vanliga hemförsäkringen. Det är inget som föreningen står för utan det måste alla medlemmar skaffa individuellt.

Elförbrukning

Du betalar för den el du använder i din lägenhet. Kostnaden läggs till på din månadsavgift var tredje månad. Kontakta tidigare ägare till lägenheten om du vill justera denna kostnad er emellan ifall tillträdesdatum hamnat mitt i en period.

Inlogg till Nabo

Föreningens ekonomiske förvaltare Nabo har ett intranät. Du loggar in med Bank-ID, eller med inloggningsuppgifter från styrelsen på www.nabo.se.
På Nabos intranät kan du se, och ställa frågor om dina räkningar samt få tillgång till viktiga dokument.
Våtrums- och renoveringsintyg

Se till så att du får våtrumsintygen från tidigare renovering av lägenhetens badrum när du flyttar in. Dessa är viktiga att ha om det händer något och det blir ett försäkringsärende. Det är även viktigt att få annan information om t ex elen har dragits om eller liknande.

Nycklar

Till lägenheten tillhör det nycklar till källargång samt nyckelbrickor för port och tvättstuga. Tappar du bort någon av dessa eller behöver beställa flera så kontaktar du styrelsen. För nycklar till lägenheten ansvarar du själv.

Nyckel till källargång – 350 kr.

Nyckelbricka till ytterdörrar och tvättstuga – 300 kr.

Namnskylar och porttelefon

Anmäl att du flyttat in till fastighetsskötaren CEMI så kan du få en namnlapp att sätta på dörren samt uppdaterar namnregistret och porttelefonen.

Läs våra instruktion om hur porttelefonen fungerar.

Boka tvättstugan

Du kan boka via internet eller tavlan utanför tvättstugan på plan 1. Inloggningsuppgifter får du från fastighetsskötaren CEMI. Portblippen används även för att boka tid och öppna tvättstugan. Tvättstugan ligger på plan 1 i hus 23, men du når den via förrådsgången från alla portar.

Sortering av matavfall

Du kan sortera ditt matavfall. Hämta en påse i entrén och släng på de norra kortsidan av huset. Använd den gemensamma nyckeln som hänger innanför gaveldörren. Kom ihåg att hänga tillbaka den! Det går även att beställa en egen nyckel genom styrelsens kontaktformulär.

Sopsortering

Vi är stolta över vår sopsortering och hoppas att alla hjälper till att hålla ordning och sortera rätt. Det är viktigt att vi sköter sorteringen så att det blir smidigare och trevligare för oss som bor i huset och de som hämtar våra sopor.

Trivselgrupp

Vi har en trivselgrupp som gärna visar runt i huset och svarar på frågor om tvättstuga, uthyrningslokal, sopsortering och annat. Läs mer på sidan om trivselgruppen.

Facebookgrupper

Vi har flera Facebokgrupper för boende i huset och området. Där kan man se information om vad som händer i huset och kanske ställa en fråga om man behöver hjälp med något. Trivsel i BRF Sjukhuset 3 (endast för boende) och Mörbylund – Köpes. säljes och bortskänkes.

Förråd

Till de flesta lägenheter så finns det ett förråd, men tyvärr så finns det inte till alla. Om du saknar förråd så kan du ställa dig i kö. Föreningen arbetar aktivt med att fördela och stycka upp förråd så att alla ska kunna ha ett i framtiden. Läs mer på sidan om förrådsgruppen.

Om du har inglasad balkong

Det finns ett avtal för ansvarsfördelning att fylla i. Signera och lämna in två kopior till Styrelsens brevlåda på våning 2, Mörbylund 25 så återlämnar vi en signerad kopia. Här kan du ladda ner avtalet.

Se dig omkring

Vi har valt ut några platser i närområdet som kan vara kul att besöka. Hittar du några egna smultronställen så dela gärna med dig till oss i webbplatsgruppen! :)

Kontakta föreningen

Vid flytt kommer det upp många frågor. Här kan du ställa dina frågor samtidigt som du kan beställa extranycklar, eller liknande.

Beställ extranycklar
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev