Nya rutiner vid ej betald månadsavi

Styrelsen vill påminna om vikten av att betala sin månadsavi i tid. Det är tyvärr alltför många som inkommer med betalning för sent vilket ger onödigt jobb och ökade kostnader för föreningen och den boende. Rent formellt kan man bli av med sin bostadsrätt och hyresrätt redan vid några dagars försening. Styrelsen har därför ihop med den ekonomiska förvaltaren beslutat om ändrade rutiner :

Om betalning inte sker inom 28 dagar efter betaldatum så kommer ärendet automatiskt gå till Inkasso vilket också kommer innebära ytterligare en administrativ avgift som måste betalas. 

Om betalning ändå inte sker så kan nästa steg bli att ärendet förs vidare till kronofogden och att lägenheten sägs upp. Vi hoppas självklart undvika detta.

Betala med autogiro för att slippa förseningarna

Autogiro är en betalningsmetod där pengar dras automatiskt från ditt bankkonto på förbestämda datum för att betala räkningar eller andra återkommande betalningar, vilket gör betalningsprocessen smidigare och mer bekväm.

Lathund för att betala med autogiro via Nabo:

  1. Logga in på Nabo: Börja med att logga in på ditt Nabo-konto där du hanterar dina betalningar.
  2. Navigera till Avier: I menyn, leta upp och klicka på knappen märkt ”Avier”.
  3. Ändra aviseringssätt: Inom avier-sektionen, leta upp och klicka på knappen ”ändra aviseringssätt”.
  4. Välj Autogiro: Under rubriken ”Ändra aviseringssätt”, hitta och klicka på knappen eller alternativet för autogiro. Följ sedan instruktionerna för att slutföra inställningen.