Nytt värme­system håller temperaturen

Vår fastighet kommer att få en ny värmestyrning, det innebär att temperaturen inomhus kommer att kunna hållas på en jämn nivå mycket enklare. 10 lägenheter har möjlighet att få en givare, läs mer längre ner i nyheten.

Fram tills idag har vi haft en tjänst där SMHI:s väderprognoser avgjort uppvärmningen i fastigheten. Men eftersom vi nu har bättre isolerade fönster finns möjlighet att få ett jämnare inneklimat och därmed minska energikostnaden. 

Styrelsen har därför beslutat att införa en ny form av värmestyrning som baseras på aktuell temperatur i tio lägenheter. Det är alltså vi boende som avgör önskad temperatur. Det nya systemet heter Värmesmart och kommer från ett företag som heter NODA.

För att det nya systemet ska fungera, och för att få en så exakt medeltemperatur som möjligt behöver föreningen sätta upp ett antal temperaturgivare fördelade i olika lägenheter. I nuläget har vi 10 stycken givare som måste sättas upp i 10 olika lägenheter. 

Är du intresserad av att ha en temperaturgivare i din lägenhet?

På så vis bidrar du till att systemet fungerar bra och du kan få en återkoppling på temperaturen i just din lägenhet.

Givaren liknar en brandvarnare och har storlek 8 cm x 8 cm. Den har ett batteri som räcker minst 10 år. Den kan sättas upp med självhäftande tejp eller skruvas upp. Givaren ska sitta på en plats som är cirka 1,5 till 2,0 meter från golv och inte i närheten av kök, element eller andra värmekällor. 

Hör av dig till föreningen på: info@brfsjukhuset3.se eller lägg en lapp i föreningens brevlåda i port 25 vån 2. Det vi behöver från dig är namn, lägenhetsnummer och gärna telefonnummer, därefter kommer föreningen att höra av sig och boka tid för att sätta upp givaren. 

Vi vill gärna ha in ditt svar innan 10 november. Vi återkommer sedan med besked om din lägenhet kommer få en givare.


Läs mer

Nodas webbplats
Produktblad för ”Värmesmart” från Noda